Artikel från
voi4cr1dvd87 Svensk- och finskspråkiga ungdomar fick en rejäl språkdusch på det andra inhemska medan de gjorde sina konstverk. Foto: Kaisa Salo
Publicerad 2 maj 2021 kl 14:06

Ungdomar i Vasa skapade konst tillsammans utan språkmurar

I Rewell Center pågår en utställning med konstverk av unga. De har gjort sina arbeten inom ett projekt som betonar en levande tvåspråkighet.

De som ställer ut sin konst i köpcentret är ett sextiotal unga vuxna från det svenspråkiga Resurscentret Föregångarna och från den finskspråkiga verkstaden Spurtti.


De har arbetat under ledning av lärare från Taikon, Vasa stads grundläggande undervisning i konst.

– Det här är konstfostran med en språklig twist. I undervisningen har lärarna använt enbart sitt eget modersmål. Då fokus ligger på skapandet kommer språket med på ett naturligt sätt, säger biträdande rektorn Mia Wiik.


Ungdomarnas konstverk ställs ut på andra våningen i Rewell Center.
Foto: Kaisa Salo

Ungdomarnas konstverk ställs ut på andra våningen i Rewell Center.Utställningen är en del av projektet "Taikon goes Hallå" som strävar till en levande tvåspråkighet och en god språklig atmosfär. Tanken är att ungdomarna ska öva sig på att lyssna på instruktioner på det andra inhemska språket, och kanske också bli inspirerade att börja våga tala det

Ungdomarnas kosntverk visas i skyltfönstret till butikslokal 224, på andra våningen i Rewell center till den 7 maj.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar