pumpapizza 3 1024x683
Publicerad 25 mars 2020 kl 22:33

Fanny och Ila avsnitt 80: Färgernas hälsoeffekter i maten – de fantastiska antioxidanterna i vår kos

Fanny och Ila är tillbaka med ett pinfärskt avsnitt av sin podd! I detta avsnitt diskuterar de för vilka områden i kroppen de olika färgerna kan vara extra gynnsamma. Ditt perfekta sällskap under kvällspromenaden.

Visste du att färgpigmenten i maten, till exempel beta-karotenet som gör en morot orange, är väldigt kraftfulla antioxidanter? Men vilka andra känner vi till? Vit mat är t.ex. bra för lungor, gul för vävnad, orange är anti-inflammatorisk, röd är för blod, grön för lever och detox, svart för njurar, brunt för matsmältning, lila för nervsystem och blå för stamceller och märg. Och mycket annat så klart!

Tagga gärna din egen #flowerpowerplate på instagram!

Här kan du lyssna på tidigare avsnitt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar