avsnitt7mammamaendet
Publicerad 19 maj 2020 kl 13:43

Mammas Kaffepaus avsnitt 7: Mammamåendet, olyckligt lycklig

I veckans avsnitt pratar Malin och Karin om mammamåendet och öppnar upp lite mer kring sina egna psykiska måenden. Hur är det att gå runt och må väldigt väldigt bra en dag för att följande dag vakna upp och knappt orka öppna ögonen? Detta avsnitt är väldigt öppet och ärligt, de delar med sig av sina tankar och upplevelser kring dem.

Malin har inlett projekt "ta tag i ditt mående" och har efter psykologbesök fått remiss vidare till psykiater. Malin är trött på att hennes slarv och tankspriddhet blandar med tidvis total oförmåga att få något gjort drabbar barnen. Glömda matsäckar, skridskor och gymnastikkläder är bara några exempel. Men hur skulle en eventuell diagnos ändra på den vardag hon lever idag?

Karin jobbar på och funderar mycket kring om det är dags att ta steget och försöka få professionell hjälp eller om det sakta men säkert börjar bli bättre. Efter det trauma Karin upplevde vid Isaks förlossning lagt sig, drabbades Karin av något som hon själv beskriver som en förlossningsdepression. Alla minnen är suddiga och känslorna suddades ut, livet blev grått och tomt. Varken gråt eller skratt utan bara tomt.

Allt detta och som vanligt mycket mer i veckan avsnitt, missa inte det!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar