avsnitt9mens
Publicerad 1 juni 2020 kl 23:51

Mammas Kaffepaus avsnitt 9: Nu pratar vi om mens

I detta avsnitt pratar Malin och Karin om mens. Något som kan kännas både obekvämt och pinsamt att prata om även om de flesta med livmoder har mens ungefär en gång i månaden. De börjar med att prata om sin egna mensdebut. Hur var det första gången, vilka tankar hade de och var de beredda? De pratar också om sina olika erfarenheter av mensskydd, tabbar de gjort och saker de lärt sig genom åren.

Karin och Malin vill också lyfta vikten av att försöka prata med barnen om mens. Att förklara vad det är, men på barnets nivå vilket inte alltid är så lätt, Malin fick lära sig den hårda vägen. Hur pratar de med barnen, hur öppna är de generellt med att de har mens och varför tror de det är så viktigt att inte gömma undan allt som har med mens att göra.


För många kvinnor ändras mensen efter graviditet och förlossning, de pratar om våra lyssnares olika erfarenheter av det. Det finns såklart en rad andra faktorer som också kan påverka mensen, förändringar i vikten, amning eller psykisk stress t.ex. De pratar också om roliga saker som barnen sagt och gjort kopplat till mens, situationer som blivit rätt komiska när man ser tillbaka på dem.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar