IMG 5450
Publicerad 13 april 2020 kl 21:31

Ny podd på Sevendays: Mammas Kaffepaus

Mammas Kaffepaus är podden mitt i vardagen, ett andningsrum för två trötta småbarnsmammor. Malin och Karin pratar om aktuella ämnen, delar sina egna tankar och känslor och vågar också stå för det som är jobbigt i vardagen. Läs mera här!

Vem är ni bakom podden?

- Malin och Karin heter vi, vi är barndomsvänner sedan 20 år tillbaka och båda två är också trebarnsmammor. Vi har gått igenom vått och torrt tillsammans och vuxit upp och blivit föräldrar med stöd av varandra. Vi är båda 29 år gamla, gifta och bor på landet i varsin ända av Pargas. Just nu är vi båda vårdlediga, och hänger i parker och kring kaffebord tillsammans varje vecka (i normala fall inte nu under gällande omständigheter). Malin är hemma med yngsta sonen Vidar som blir två i sommar. Till Malins familj hör också Saga snart sex år, Adam snart åtta år och barnens pappa Anton. Karin är hemma med Molly två år och Isak fem månader. Till Karins familj hör också Minea som är sex år, hunden Leo och barnens pappa Kim. 

Vad handlar podden om?

- MammasKaffepaus är podden mitt i vardagen, ett andningsrum för två trötta småbarnsmammor. Vi pratar om ämnen som känns aktuella för oss, vi delar våra egna tankar och känslor och vågar också stå för det som är jobbigt i vardagen. Vi pratar om stort och smått, högt och lågt. Det viktigaste är att det känns intressant för oss. Vi vill vara lyssnarnas sällskap under promenaden eller kaffestunden, en kompis i lurarna. Vi vill visa en ärlig bild av småbarnsåren och livet som förälder. Vi vill påminna om att vi inte är några experter eller perfekta på något sätt. Vi vet att vardagen kan vara riktigt tuff när man är mitt i småbarnsåren. 


Hur uppstod idén till podden?

- Vi kände båda att vi längtade efter ett gemensamt projekt, något att göra tillsammans utan barnen. En orsak till egentid. Malin var den mer drivande i projektet men Karin behövde inte heller övertalas speciellt mycket. Vi kände att vi har många tankar och erfarenheter från föräldralivet och att vi kanske kunde stötta och peppa andra trötta småbarnsföräldrar. Vi ville göra en podd som vi själva hade velat lyssna på. Ärlig och humoristisk.

Här hittar du podden på Sevendays!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar