Artikel från
790933c1dfae889a3d4da19a02bf1d87 Regnbågsfamiljepodden Queerents tar sig an ett för dem främmande ämne, nämligen finsk ishockey. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Publicerad 2 november 2019 kl 12:30

Podden Queerents – Avsnitt 12: Queera hockeyspelare och andra som borde komma ut

I veckans avsnitt av regnbågsfamiljepodden Queerents kretsar diskussionen kring ämnen som är en aning utanför poddens kompetensområde: sport och interkönade personer.

En sammanställning av vad som hänt i Big Brother leder till en diskussion kring vem som egentligen borde komma ut och vem som med gott samvete får vara kvar i skåpet. Personer med en stor social plattform skulle gärna få vara med i arbetet för lika rättigheter. Ingen kan ändå tvingas ut, och det är alltid personens eget val att berätta om sin sexuella läggning för allmänheten.

Den finska hockeyspelaren Janne Puhakka kom nyligen ut som gay. Han är den första professionella manliga hockeyspelaren i Finland som öppet berättar att han är homosexuell. Ska vi verkligen glädjas över sådant i nådens år 2019?

Diskussionen går vidare till intersex awareness day, dagen för att uppmärksamma interkönade, och hur lite vi vet om den. I Finland könsstympas till exempel fortfarande personer som föds med genitalier som avviker från normen.

Lyssna på det nya avsnittet i din podcast-applikation! På sociala medier hittar du podden under namnen Queerentspodcast.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar