5
Publicerad 14 februari 2020 kl 01:44

Sevendays 5 år!

Hipp hurra, för exakt 5 år sedan på dagen lanserades Sevendays för världen! Vilken resa det har varit. Dagen till ära har vi har grävt lite i arkivet och bjuder på fem gamla godingar. Kommer du ihåg de här händelserna?

1. Sevendays lanseras

Den äldsta artikeln som ännu finns att läsa på sajten är artikeln om när Sevendays lanserades. På den tiden hade Sevendays poddar, bloggar, krönikor och fenomenet "People of Österbotten". Efter många år som blogg- och nyhetssajt har både utseendet, visionen och planen för sajten hunnit ändrats ett par gånger. Under 2015 var till exempel varken Instagram story något som existerade, för att inte tala om influencer marknadsföring.

2. Hemma-hos reportagen

Något som florerat på sajten från första början är de mycket uppskattade hemma-hos reportagen. Dessa skrivs ofta av våra duktiga praktikanter och den 25:e mars publicerades det första reportaget skrivet av en praktikant. Här kan du läsa det. 

ELINA

Tycker du om att kika in hos andra människor? Låt oss veta i en kommentar så tar vi eventuellt in konceptet på nytt!

3. Den finlandssvenska bloggalan 

Den 19.11.2016 ordades den finlandssvenska bloggalan för andra gången. Fyra av dåvarande Sevendaysbloggare tog hem priser i kategorierna "Årets blogg", "Årets personliga blogg", "Årets blogginlägg" och "Årets bloggveteran". Det blev en fantastisk kväll med uppträdanden, vackra tal och förstås mycket mingel! Var du på plats för dryga tre år sedan?

resizedimage800600 SAM 5

Caroline Eriksson vann priset för "Årets personliga blogg".

 

4. Den mest lästa artikeln någonsin

Vi lyfter ständigt fram artikeln om hur du gör egna såpbubblor, men ännu efter fem år är det årligen den absolut mest lästa artikeln på sajten! Har du läst den och förstår du varför den blir så läst varje vecka?

 

5. Blogglistorna

När du har bloggtorka på din egen blogg, är inget bättre än en traditionell blogglista. Under åren har vi lanserat otaliga listor som du lätt kan fylla i på din egen blogg. Kommer du ihåg någon av dem och har du kanske fyllt i en av dem under de gångna åren? 

roman bozhko 251947 unsplash

 

"Sedan vår 4-årsdag har mycket hänt. Vi har gjort en sammanslagning med Foodly.fi, ändrat om designen på sajten, lanserat nya tjänster, nya bloggar, poddar och satsat på influencer marknadsföring. Vi har haft fantastiska praktikanter som hjälpt oss under året, kunder som velat samarbeta med oss och framför allt: vi har haft dig som läsare. Tusen tack för att du har hängt med ännu ett år! I dagens värld när både medie- och marknadsföringsbranschen utvecklas i otroligt snabb takt är det en utmaning att hänga med och vara rätt i tiden. Vi försöker ständigt utveckla vår sajt och göra den så aktuell som möjligt. Du gör det möjligt. Att fylla fem år har aldrig känts bättre!"

// Julia Holmqvist,
Innehållsansvarig på Sevendays.fi.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar