L9940732 03
Publicerad 12 september 2019 kl 06:00

Sevendays presenterar: Anders Nylund

Vad är egentligen programmering och varför är det så himla intressant? Sevendays nya bloggare Anders Nylund kommer bjuda på en blogg om programmering, ergonomi och träning, psykiskt välmående och livet runt omkring det. Här kan du lära känna honom bättre!

Namn: Anders Nylund
Bor: Helsingfors
Gör: Kodar i studierna, på jobbet och på fritiden

Vem är du?
- Jag är en österbottning som flyttat till Helsingfors var jag studerar software engineering och jobbar som kodare. Jag är en målinriktad person som älskar att lära sig nya saker. Att vara kodare är ett jobb men också en kär hobby. Jag håller aktivt på med olika sporter, främst bollsporter.

Vad kommer din blogg att handla om?
- På bloggen kommer jag skriva allmänt om programmering och livet runt omkring det. Själv gillar jag att reflektera om det som hänt och händer i mitt liv. Inläggen kommer handla om saker som om hur jag började med programmeringen, varför jag sitter frivilligt och studerar på fritiden, ergonomin och träning, psykiskt välmående som bluffsyndromet, och mycket, mycket mer. Främst vill ja ändå dela med mig vad jag håller på med, och förhoppningsvis också inspirera läsare att prova programmering själv.

Vad tycker du allmänt om bloggar?
- Bloggar är ett mycket effektivt sätt att uttrycka sig själv och få sin röst hörd. Internet, och tekniken överlag, har skapat möjligheter för att man kan nå i princip vem som helst i världen. Jag själv tycker att det här är så häftigt. På grund av bloggar är tröskeln till att uttrycka sig själv mycket lägre än vad den har varit förut.

Vilka bloggar följer du?
- Just nu så följer jag inga specifika bloggar. Men jag läser en hel del bloggar ändå. Hur går det här till? - kan man fråga sig. Jag följer "thought leaders" på twitter. Kända programmerare är mycket aktiva på twitter och delar aktivt sina tankar och pågående projekt. Dessa programmerare har också oftast bloggar, men de använder dem på ett annat sätt. De skriver blogg inlägg och sen om någon funderar på twitter på något, så skickar de länkar till sina eller andras specifika blogg inlägg. Så när jag bläddrar twitter så stöter jag ofta på intressanta diskussioner som sedan länkar till inlägg på bloggar.

Vad ska en bra blogg innehålla?
- En bra bloggare skriver inlägg till en specifik målgrupp och därför har bloggen också en viss tema som varje inlägg följer. Inläggen måste ändå vara autentiska och visa att det sist och slutligen är en helt vanlig person bakom texten, som får läsaren att känna igen sig från texten.

 

Här kommer du till Anders blogg!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar