Artikel från
23c274ac386bab4cbea656bd3939c855 2 Yle lanserar finskspråkiga radionyheter i landskapen Österbotten och Södra Österbotten i juni. Foto: SPT
Publicerad 15 april 2021 kl 06:45

Yle: Österbotten och Södra Österbotten får egna radiosändningar

Från om med juni får landskapen Österbotten och Södra Österbotten egna radionyheter på Yles finskspråkiga kanaler.

Österbotten och Södra Österbotten är för närvarande de enda landskapen som inte haft egna regionala nyhetssändningar på finska på Yles radiokanaler. I stället har man fått samsas om samma sändning. I början av juni ändras den saken.

Enligt Yle har de österbottniska landskapen redan länge önskat egna regionala nyhetssändningar. Saken har diskuterats så tidigt som på 1990-talet och för tre år sedan tog Österbottens och Södra Österbottens landskapsförbund upp saken med Yles förvaltningsråd.

–  Jag tror att lanseringen ger en möjlighet att lyfta fram myriaden av evenemang och fenomen som äger rum i Södra Österbotten. Folk får en bättre bild av vårt landskap, säger direktör Asko Peltola vid Södra Österbottens förbund till Yle.

Mellersta Österbotten har sedan tidigare egna radionyheter. Ändringen har förutsatt att Yle installerat nya sändare i Jakobstad och Nykarleby.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar