Artikel från
1c37c905d35e687eea7b7c36e6669799 Kommunikationsminister Sanna Marin (SDP) säger att lösningarna ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara. Foto: Erik Sandström/SPT
Publicerad 1 november 2019 kl 19:57

Arbetsgrupp utreder hur Finlands trafikutsläpp ska halveras före 2030

En bred skara organisationer medverkar i arbetsgruppen som utreder hur trafikutsläppen kan minskas på ett ekonomiskt och socialt hållbart sätt.

Kommunikationsminister Sanna Marin (SDP) har tillsatt en arbetsgrupp för att bereda Finlands färdplan mot fossilfria transporter. Regeringen har förbundit sig att halvera utsläppen från trafiken och transporterna före 2030. Arbetsgruppens arbete ska vara klart i oktober 2020, skriver Kommunikationsministeriet i ett pressmeddelande.

– Lösningarna ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara, säger kommunikationsminister Marin i pressmeddelandet.

Arbetsgruppens uppgift är att fastställa vad som behöver göras och bedöma både kostnadseffektiviteten och konsekvenserna. Ordförande är Sabina Lindström, avdelningschef för ministeriets nätavdelning.

Förra veckan föreslog Aalto-universitetets ekonomer en modell med utsläppshandel för att halvera trafikutsläppen. Idén är att marknaden skulle bestämma kostnaden för att halvera utsläppen. Enligt Marin var utredningen inte förenlig med vad man har kommit överens om i regeringsprogrammet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar