Artikel från
99dbc4fdac9b8172b372389504342900 Coronablinkern lanserades den 31 augusti. Sedan dess har den laddats ned närapå två miljoner gånger. Foto: Ari Sundberg/SPT
Publicerad 15 september 2020 kl 18:08

Coronablinkern fortsätter gå hem bland finländarna – närapå 2 miljoner nedladdningar

Det ursprungliga målet var att en miljon användare skulle ladda ner Coronablinkern under september. Två veckor efter lansering har målet nåtts med närapå det dubbla.

Finländarna fortsätter att ladda ner smittspårningsappen Coronablinkern. Aleksi Yrttiaho, direktör för informationstjänsterna vid Institutet för hälsa och välfärd, bekräftar via Twitter att närapå 2 miljoner av landets totalt omkring 5,5 miljoner invånare nu bär runt på appen i sin smarttelefon.

Institutet för hälsa och välfärd hade som mål att nå 1 miljon användare under september. Finländarna visade sig ändå vara märkbart mer ivriga på att ladda ner appen, och redan under det första dygnet var målet nått.

Applikationen är en del av regeringens hybridstrategi för hanteringen av coronavirusepidemin. Enligt Institutet för hälsa och välfärd är syftet med applikationen att göra det enklare att få tag på personer som exponerats för coronaviruset och bryta smittkedjor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar