Artikel från
af52b25f54e53860922c32e727c7c664 Peter Phillips och hans fru Autumn Phillips på den klassiska hästkapplöpningen Royal Ascot i somras. Foto: Alastair Grant/AP/TT/Arkiv
Publicerad 11 februari 2020 kl 15:11

Drottning Elizabeths barnbarn skiljer sig

Drottning Elizabeths barnbarn Peter Phillips och hans fru Autumn Phillips skiljer sig efter tolv år.Beskedet är den senaste i en rad skrällar som har skakat det brittiska kungahuset.

Prins Andrews timeout, beskedet att prins Harry lämnar sina kungliga plikter, och nu Peter Phillips skilsmässa. Kungahusets stjärnglans har fått smäll efter smäll de senaste månaderna.

42-årige Peter Phillips är son till prinsessan Anne och det äldsta av drottningens åtta barnbarn. Han och hans fru informerade drottningen och familjen om beslutet förra året, enligt ett uttalande. Paret har två barn, Savannah, 9 och Isla, 7.

– De hade kommit fram till att det här var den bästa vägen att gå för deras två barn och för en fortsatt vänskap, säger deras talesperson.

– Beslutet att skilja sig och dela vårdnaden kom efter flera månader av diskussioner, och trots att det är sorgligt är det vänskapligt. Parets första prioritet kommer att vara de underbara döttrarna Savannah och Islas fortsatta välbefinnande och uppfostran.

Buckingham Palace har inte kommenterat beskedet.

Peter Phillips är nummer 15 i den brittiska tronföljden. Han har ingen kunglig titel och har i stor utsträckning hållit sig undan rampljuset.

I januari meddelade prins Harry och hans hustru Meghan att de skulle dra ned på offentliga uppdrag och tillbringa mer tid i Kanada och USA.

I november tog prins Andrew på egen begäran timeout från offentliga uppdrag på obestämd tid efter uppgifter om kopplingar till mångmiljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för trafficking.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar