Artikel från
061a4f4b28d2a5a0351870ab82f5fd0b I London nära Themsen öppnar det första brittiska äldreboendet för hbtq-personer. Foto: Alastair Grant/AP/TT
Publicerad 3 mars 2021 kl 15:25

Klart för regnbågsfärgat äldreboende i London

Det första brittiska äldreboendet för hbtq-personer planerar att slå upp portarna i London till sommaren.

Med en allt äldre befolkning väntas sådana boenden ta marknadsandelar, spår och hoppas boendeorganisationen Tonic Housing som är specialiserat på hbtq-gemenskaper och arbetar för att minska ensamheten bland äldre hbtq-personer.

Behovet är skriande eftersom den gruppen skräms av tanken att under livets slutvers bo ihop med sådana som inte accepterar dem, enligt Tonic Housing-chefen Anna Kear.

– Folk säger att de hellre begår självmord än att sätta sig på ett heterosexuellt vårdhem eller i en sluten boendemiljö, vilket bara är hemskt.

Tonic Housing säljer 19 bostadsrätter som är designade av stjärnarkitekten Norman Foster. Huset har en takterrass som vetter mot Themsen.


I den aktuella stadsdelen, Lambeth, identifierar sig nära sex procent av invånarna som homo- eller bisexuella, den högsta andelen i England.

Tack vare Londons borgmästare Sadiq Khan kunde husprojektet säkra ett lån på 5,7 miljoner pund (cirka 6,7 miljoner euro).

Äldreboenden för hbtq-personer finns i andra länder.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar