Artikel från
crop 4N9rUE64bRxj Nina Lindman, kommunikationschef för Stormossen, är glad över synligheten men hoppas att alla verkligen börjar slänga äggskal i påsen för brännbart avfall. Foto: Stormossen
Publicerad 1 april 2021 kl 16:03

Nej det var inget aprilskämt – Stormossen vill verkligen att äggskal sorteras som brännbart: "Men vi bjuder på humorn"

Äggskal ska brinna och det är inte ett skämt. – Först förstod jag inte varför så många önskade mig glad första april, säger Stormossens kommunikationschef Nina Lindman.

Den 1 april publicerade VBL en artikel om hur Stormossen vill att invånare sorterar äggskal som brännbart. Inte som bioavfall. Men på grund av publiceringsdatumet gick något snett.

Sanningen är att äggskal ska sorteras som brännbart. Det är inget aprilskämt. Det här eftersom de orsakar stopp i Stormossens mekaniska anläggning.

Kommunikationschef Nina Lindman skrattar när vi ringer upp henne för en kommentar. Hon började ana ugglor i Stormossen när responsen ivrigt rullade in. 

– Först förstod jag ingenting. Det var många som berömde mig för aprilskämtet och önskade mig glad första april. Sedan förstod jag vad de talade om. 


Det här visar enligt Lindman hur osannolikt det kan tänkas vara att slänga äggskal någon annanstans än i bioavfallet. Men för att ta det en gång till: Stormossen vill att du slänger dem med det brännbara avfallet. 

Nu hoppas de bara på att synligheten – som det misstänkta aprilskämtet gav – ska ge resultat. Och för dem som ännu inte kan tro sina öron när de hör att äggskal ska brinna kommer beviset inom kort. 

– Nya påsar för bioavfall är på väg och på dem finns inga äggskal, säger Stormossens verkställande direktör Aimo Latvala.


Så vad var då Vasabladets skämt den 1 april 2021? 

– Vi hade inget! Vi tog beslutet redan i fjol. I en tid när trovärdig och sann information är ett måste så har aprilskämten spelat ut sin roll. Läsarna måste kunna lita på att deras tidning är trovärdig, oavsett vilken dag det är, säger Vasabladets ansvariga utgivare Nina Dahlbäck. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar