Artikel från
b715b202c2d4f1fa02b947d7b7b9950e President Sauli Niinistö ska under de kommande veckorna diskutera bland annat klimatförändringen med studerande. Foto: Republikens presidents kansli
Publicerad 18 april 2021 kl 10:20

President Niinistö diskuterar med studerande vid tre olika universitet – kan följas med via nätet

Stormaktspolitiken, klimatförändringen och den internationella ekonomin är de tre ämnen som republikens president Sauli Niinistö kommer att diskutera med studerande runtom i landet.

Republikens president Sauli Niinistö förbereder sig inför årets Gullrandadiskussioner genom att utbyta tankar och åsikter med studerande.

I samband med tre separata samtal ska Niinistö diskutera stormaktspolitiken, klimatförändringen och den internationella ekonomin tillsammans med studerande vid tre av landets universitet.

Det första samtalet sker den 21 april med studerande vid Lapplands universitet. Temat för det samtalet är "Spänningen ökar i stormaktspolitiken: hur ska vi trygga Finland?”.


Följande samtal sker den 26 april och då diskuterar presidenten med studerande vid LUT-universitetet. Under det samtalet är temat ”Att bekämpa klimatförändringar är en del av de mänskliga skyldigheterna”.

Det tredje och sista samtalet förs den 28 april och då fungerar studerande vid Aalto-universitetet som Niinistös samtalspartner. Temat för det tredje samtalet är "Mer pengar sätts i omlopp och tekniken förändras i grunden: ändras ekonomins lagar?”.

Alla diskussioner inleds klockan 11 och pågår i en timme.

Diskussionerna sker på distans och allmänheten har möjlighet att följa med samtalen via presidentens webbplats. Diskussionerna förs på finska, men videoinspelningar med såväl svensk som engelsk textning kommer att publiceras på webbplatsen i efterhand.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar