Artikel från
f41cd6515dd96c3e5b07707646f21c4a Hertigen och hertiginnan av Sussex, mer kända som prins Harry och Meghan, visar upp sin son Archie Harrison Mountbatten-Windsor. På lördag hålls dopet. Foto: Dominic Lipinski/AP/TT
Publicerad 3 juli 2019 kl 22:14

Privat ceremoni när kunglige Archie döps

Prins Harrys och Meghan Markles son döps på Windsor Castle på lördag.

Två månader gamle Archie Harrison Mountbatten-Windsor – brittiske prins Harry och hans hustru Meghans förstfödde son – kommer att döpas på lördag vid en privat ceremoni på Windsor Castle, meddelar Buckingham Palace.

Gossebarnet kommer att döpas av ärkebiskopen av Canterbury Justin Welby i slottets privata kapell. Enligt uttalandet från Buckingham Palace kommer medierna att förses med "några bilder" från ceremonin tagna av en särskilt utsedd fotograf.

Vilka som blir gudföräldrar till kunglige Archie är inte känt, och i uttalandet betonas uppdragets privata karaktär rapporterar brittiska medier, bland andra The Telegraph:

"Gudföräldrarna blir, i enlighet med deras önskan, fortsatt privata".

Flera brittiska medier har inte varit sena att kritisera det kungliga paret för att de kunde hålla ett påkostat bröllop och låta renovera sitt hem för skattebetalarnas pengar – samtidigt som de inte låter allmänheten få en glimt av Archie och hans föräldrar när de anländer till dopceremonin på lördag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar