Artikel från
zk1kQDZps9RB Resenärer ska ha ett färskt testresultat som visar att de inte bär på coronaviruset, eller ett läkarintyg på att de redan varit sjuka i covid-19 och nu har antikroppar. Foto: Arash Matin/Arkiv
Publicerad 17 februari 2021 kl 16:09

Rederierna börjar kräva färska coronatest eller bevis på antikroppar

På tisdag nästa vecka börjar Finlands rederier kräva negativa coronatestresultat av alla fartygsresenärer, i enlighet med THL:s rekommendation. Men det finns undantag till regeln.

Alla resenärer, inklusive finländska medborgare, bör vid ombordstigningen ha ett intyg på negativt coronatestresultat som tagits inom 72 timmar eller ett läkarintyg över att ha haft coronavirus. Resenärer ombedes vid behov visa intygen i avgångsterminalen och i gränskontrollen eller hälsovårdsmyndigheterna i ankomstterminalen i Finland.

De här reglerna börjar gälla nästa tisdag, den 23 februari.

Intyg förutsätts inte av kryssningsresenärer, som inte gått i land i ett annat land, skriver Rederierna i Finland i ett pressmeddelande.

Men det finns en del undantag till reglerna. Det gäller exempelvis barn under 12 år, bytesbesättningar för transportmedel, besättningar som återvänder från sina arbetspass och logistikföretagens chaufförer.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar