Kanske vill du ha några speciella drinkar just till den här högtiden? Något lite mystiskt, mörkt och skrämmande? Den här fruktiga och örtiga margarita-varianten med björnbär och salvia är en riktig höjdare. Den inte bara smakar gott, utan får också en vackert mörkröd färg tack vare de mörka bären. Så här gör du:
Ingredienser (för en drink):
11 st björnbär
7 st salviablad
6 cl tequila
3 cl citronjuice
2 tsk lönnsirap
Angostura
1-3 bitar torris
Lägg åtta av björnbären och fem av salviabladen i ett glas och krossa med en mortel. Häll sedan i en shaker och tillsätt tequilan, citronjuicen och lönnsirapen. Häll i ett par stänk angostura och skaka.
Lägg 1-3 bitar torris i drinkglaset. Torris är -78 grader kallt och ska hanteras med försiktighet! Häll sedan drinken i glaset och se den rökiga effekten av torrisen. Garnera med tre stycken björnbär och salviablad spetsade på en cocktailpinne.
Det är viktigt att vänta tills torrisen har upplösts helt och har slutat ryka innan du smakar på drinken. Röken är bara för en häftig effekt.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar