Artikel från
varrullar.png 2534 Lajva sommar med färska vårrullar. Foto: Heidi Kojonen
Publicerad 20 februari 2016 kl 09:01

Lär dig laga färska vårrullar

Färska vårrullar, eller summer rolls, är överraskande enkelt och gott. Spana in vår video!

[embed width=640 height=360 class=left thumbnail=https://i.vimeocdn.com/video/557559944_640.jpg?r=88460]http://vimeo.com/156520923[/embed]

 

 

Det kanske inte ser ut som vår därute, men den är på gång. För att få igång vårkänslorna rekommenderar vi att du lagar färska vårrullar enligt vietnamesiskt recept. Här är vårrullarna milda utan chili. Vill du ha mer spark i gommen kan du gott hacka ner lite chili i rullen också.

FÄRSKA VÅRRULLAR
1 morot
1/4 gurka
1/2 paprika
1/4 liten rödkål
glasnudlar (vermicelli)
avokado
färska örter (koriander, mynta, basilika)
sallad
räkor
sesamfrön
rispapper

Strimla grönsakerna tunt i lagom långa strimlor. Dela avokadon och skär i skivor. Hacka örterna och riv salladen. Förbered glasnudlarna genom att hälla kokande vatten över dem och låta dem dra i cirka tre minuter. Blötlägg rispapper, ett i taget, i varmt vatten som inte bränner händerna. Låt pappret dra i cirka 30 sekunder tills det blir mjukt och följsamt.

Placera rispappret på en ren kökshandduk. Lägg på avokadon, räkorna och grönsakerna, inte för mycket av varje sort, på nedre delen av rispappret. Ös på med örter och avsluta med sallad. Rulla ihop som en burrito, börja genom att vika upp nedersta delen, sedan sidorna och rulla upp.

Strö sesamfrön över rullen och skär diagonalt på mitten. Klart att dippa!

JORDNÖTSSÅS
4 msk jordnötssmör
1 msk hoisinsås
2 tsk sojasås
1 tsk srirachasås
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk hett vatten
dekorera med hackade jordnötter, chili eller sesamfrön

Blanda alla ingredienser utom vattnet. Ta lite vatten i taget tills du får önskad konsistens, alltså lagom krämig och "dippig". Dekorera om du orkar!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar