Artikel från
Popcorn.jpg 1873 Krydda dina hemmapoppade popcorn. Det blir väldigt gott! Foto: Heidi Kojonen
Publicerad 13 januari 2020 kl 10:01

Pimpa dina popcorn

Ser du fram emot en kväll i tv-soffan? Glöm för fridens skull inte snacksen!

Ljumma, hemmapoppade popcorn med lite extra krydda är så gott att det nästan förtjänar en svordom. Hemligheten är att låta det smälta smöret att rinna in i varje liten vrå av popcornen för att få kryddorna att fastna ordentligt, så se till att skaka väl.

[embed width="800" height="450" class="left" thumbnail="https://i.vimeocdn.com/video/556267115_960.jpg?r=61861"]http://vimeo.com/155494941[/embed]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här får du två recept. Först ranch-varianten med härlig sting och sedan den mjuka italienska varianten med färska kryddor och parmesan. Låt det smaka!

Ranch popcorn
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dill
0,5 tsk salt
0,5 tsk kummin
4 msk smör
2 tsk hot sauce (eller efter smak)

Poppa popcornen och smält smöret. Blanda i hotsauce. Blanda kryddorna. Häll smörblandningen över popcornen och skaka väl. Blanda i kryddblandningen och skaka igen. Klart!

Popcorn á la Italia
4 msk smör
0,5 tsk vitlökspulver
1 kryddmått svartpeppar
salt
en stjälk rosmarin
två, tre stjälkar timjan
1 dl riven parmesanost

Smält smöret och poppa popcornen. Blanda kryddorna. Häll det smälta smöret i popcornskastrullen och skaka väl. Häll på kryddorna och skaka igen. Klart!

Kommentarer

  • Sylvia 20/02/2016 7:28pm (4 år sen)

    Popcorn á la Italia måste jag testa. Låter ju ur gott. Tack för receptet :)

Skriv en kommentar