33575037 l
Publicerad 6 juli 2020 kl 13:28

Topp 3 choklader i världen – vilka har du smakat?

Varje år på i tävlingen International Chocolate Awards utses världens finaste och bästa choklad. Här hyllas producenter för sin spetskompetens inom chokladtillverkning!

International Chocolate Awards är en oberoende tävling som erkänner de bästa producenterna inom fin chokladtillverkning. Det här är världens enda helt oberoende internationella tävling, som strävar efter att stöda stora och små företag som producerar fin choklad. Här tar vi en titt på några av vinnarna 2019! I augusti i år kommer nästa vinnare koras.

1. Plain/origin dark bar

Som vinnare i kategorin mörk choklad är Fuwan Chocolate från Taiwan. Chokladföretaget är grundat av Warren Hsu, som är certifierad chokladmakare i Taiwan. Fuwan Chocolate använder inte bara kakaobönorna från länet Pingtung, de arbetar också med bonden från början till slutet. De hjälper bönderna att förbättra gårdarna och har en speciell jäsningsmetod för att producera bättre och färskare kakao från bönorna. Fuwan Chocolate använder modellen "Tree to Bar" i deras produktionsprocess. De finns i Pingtung, där vädret är lämpligt att odla kakaobönor. De behöver inte ens använda bekämpningsmedel. De taiwanesiska kakaobönorna är miljövänliga från odling och transport till jäsning och produktion.

Skarmavbild 2020 07 06 kl. 14.08.49Produktbild: Fuwan Chocolate

2.  Plain/origin milk bar

För vinnaren i mjölkchokladkategorin behöver vi inte resa lika långt som till Taiwan, här kammade nämligen det danska chokladföretaget Friis-Holm Chokolade hem priset!  Friis-Holm Chocolade är baserad på idén att skapa världens bästa choklad: både bäst i smak, men också bäst för världen. De jobbar med hållbarhet – inte bara med certifieringar och rapporter – utan som en integrerad del av hur de tänker, köper och producerar. Under de senaste sju åren i rad har Friis-Holm choklad vunnit ett eller flera chokladvärldsmästerskap varje år. En hyllning till råvaran i kombination med gammaldags hantverk och processen som sker i Danmark.

Skarmavbild 2020 07 06 kl. 14.16.56

Produktbild: Friis-Holm Choklade

3. Plain/origin white chocolate bars

Föredrar du vit choklad framför mörk choklad? Då är den franska tillverkaren Chocolaterie Morin något för dig! Morin-familjen har tillverkat choklad i Frankrike sedan 1884. Det drivs nu av Franck Morin, som mixar den traditionella chokladtillverkningen med den nutida chokladvärlden. Chocolaterie A. Morin odlar sina ingredienser i hjärtat av fruktträdgårdar och lavendelfält i byn Donzère, i södra Frankrike. Nu har familjegården gjorts till en traditionell chokladfabrik där de odlar sina egna morellokörsbär, mandlar och hasselnötter. 

couverture blancEn choklad med aromer av varm mjölk och vanilj, jasmin och gula frukter samt hallon. Produktbild.

 

Källa: International Chocolate Awards

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar