Vegansk kallrökt 'lax'
Ingredienser:
Morötter
Grovt havssalt
1 dl rapsolja
4 tsk Poppamies Jalosavu (rökarom)
2 tsk vitvinsättika
1 tsk flingsalt
1 knippe färsk dill
Gör så här:
- Skala och skiva morötterna i tunna skivor.
- Lägg havssalt i botten av en ugnsform, lägg i morotsskivorna och täck i salt.
- Lägg in i ugnen på 200°c i ca. 40 min.
- Gör en marinad av rapsolja, rökarom, vitvinsättika, flingsalt och hackad dill.
- Ta ut morötterna ur ugnen och ta bort saltet.
- Lägg morötterna och marinaden i en syltburk. Låt stå i minst 24 timmar.
Efter 24 timmar kan du servera laxen med vegansk färskost och limpa!
Hållbarheten på den veganska kallrökta “laxen” är ungefär en vecka om den förvaras i en lufttät burk i kylskåp.
Text och bild: Jennifer Carp
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar