Skarmavbild 2020 07 24 kl. 09.45.56
Publicerad 24 juli 2020 kl 09:36

Ansiktsmasken tar över modevärlden

Modevärlden har fullkomligt exploderat av ansiktsmasker i sommar. Sevendays spanar in 8 trendiga ansiktsmasker just nu som visar att trygg inte betyder tråkigt.

För att hjälpa till att undvika spridningen av covid-19 rekommenderas det i många länder i dag att bära ansiktsmask när du rör dig på offentliga platser eller inomhus med mycket folk. Fast det inte är obligatoriskt att bära ansiktsmask i Finland, har modet världen över redan influerats av denna accessoar. 

Sjukvårdspersonal som läkare och sjuksköterskor är en av få grupper av människor som bär N95-masker. Det lämnar tygmasker och hobbymasker, som ofta används för målning eller för att blockera damm, till resten av oss. De stora modehusen har varit snabba på att snappa upp den internationella trenden att matcha din ansiktsmask och göra den till ett statement. Att vara säker och snygg på samma gång är lätt med utbudet av ansiktsmasker som finns på marknaden. 

Masker räknas ännu inte som ett modetillbehör, men eftersom de tar upp en hel del av ansiktet, så det är inte förvånande att människor letar efter estetiskt tilltalande. Redan i vår såg vi världsstjärnan Billie Eilish bära en ansiktsmask från Gucci (knappast godkänd av Centers for Disease Control and Prevention, USA:s nationella folkhälsomyndighet). Här kommer inspiration på ansiktsmasker som passar olika stilar! 

1. Sportigt

slide Produktbild: Adidas, 3-pack

Föredrar du att kläd dig minimalistiskt och sportigt finns det många ansiktsmasker från sportmärken att välja på. Adidas säljer masker i 3-pack och kan användas med de flesta outfits. Tvätta och återanvänd hur mycket du vill.

 

2. Djurmönstrat

Skarmavbild 2020 07 24 kl. 09.44.31Produktbild: Veronica Beard 

Precis som att leopardmönster, zebrarandigt och reptilmönster fortsätter dominera garderoberna, kan du matcha med en mask från Veronica Beard. Vem sa att säkert betyder tråkigt?

3. Couture

Skarmavbild 2020 07 24 kl. 09.45.56Produktbild: Roopa Pemmaraju

För dig som vill synas och göra ett statement med din mask, kan denna handbroderade, återanvändbara mask från Roopa Pemmaraju vara någonting! 80 dollar kostar den, och påminner om något man ser på haute couture-scenen. 

 

4. Romantisk

slide 7Produktbild: Shopbop 

En romantisk, naturlig variant av ansiktsmasken är "Gemelli blue face covering" från Shopbop. Med sin egen ventil kan du känna dig säger både på picknicken och när du shoppar i butiker. 

 

5. Lyxig

slide 27 Produktbild: Lisa Von Tang

Är du mån om att använda kvalitativt och lyxigt material? Spana in den här masken i silk från Lisa Von Tang! Färgen fuchsia är perfekt att matcha tillsammans med en elegant, svart långklänning som ger din outfit mera mystik.

 

6. Praktiskt

Skarmavbild 2020 07 24 kl. 10.00.21Produktbild: Columbia

Friluftsmärket Columbia har tagit fram den perfekta skyddet för dig som gillar att kombinera bekvämlighet och mode. Med deras "freeeezer zeero neeck gaiter" kommer du garanterat slippa frysa och kan lätt dra upp skyddet ovanför näsan. 


7. High end design

Skarmavbild 2020 07 24 kl. 10.01.37Produktbild: Proenza Schouler

Det är inte vara Gucci och Louis Vuitton som har utökat sitt sortiment med ansiktsmasker. För Proenza Schoulers mask får du betala dryga 100 dollar. 


 

8. Skandinaviskt

slide 21Produktbild: Michael Stars

Den minimalistiska, skandinaviska stilen kan absolut inte bära en färgglad mask. Från Michael Stars kan du beställa ett 3-pack i neutrala färger som matchar din enkla stil!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar