Artikel från
crop 830e9ff251bb2b0ecb81e91735ac848f Carola Häggkvist tillsammans med Tobias Karlsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Publicerad 28 april 2021 kl 04:20

Carola om avhoppet från "Let's dance": Vill inte gå in i väggen

En av "Let's dance" största stjärnor, Carola Häggkvist, hoppar av produktionen efter att ha upplevt utmattningssymptom, skriver hon själv på Instagram."Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda väggen", skriver hon.

– Vi kan bekräfta att vi har fattat ett gemensamt beslut att Carola lämnar "Let’s Dance" av hälsoskäl. Det är tråkigt men hälsan går först. Vi återkommer med hur vi löser det här i lördagens kvartsfinal, säger programmets exekutiva producent, Fia Fång.


I två inlägg på Instagram skriver Carola om de skador hon ådragit sig under de veckor hon medverkat i programmet. Hon skriver att hon inte upplever att hon fått tillräckligt med tid för återhämtning.

"Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu, men jag har kämpat på trots knä/axel-, handleds- och ryggskador, sår mellan tårna och elaka munblåsor till följd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera."

Hon skriver även att produktionsledningen stöttar henne i beslutet att hoppa av tävlingen. Nu ordineras hon "total vila" av läkaren och beskriver i inlägget hur hon nått sin gräns.

"Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget."


Respekterar beslut


Carola Häggkvist danspartner Tobias Karlsson berättar för Aftonbladet att de tillbringade gårdagen tillsammans och att han "respekterar Carolas beslut till 100 procent".

– Jag är så klart ledsen och nedstämd då jag hade börjat känna finalvittring och detta är mitt liv och mitt levebröd. Jag älskar dansen och det bästa jag vet är att lyfta en annan människa och där är ju formatet ”Let’s dance” ett unikt forum att få lov att göra det, säger han till tidningen.


Höga poäng


Programledaren Petra Mede konstaterar i en livesändning med TV4 att "hälsan och välmåendet alltid går först".

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar, säger hon till TV4Nyheterna.

Carola Häggkvist har lyfts fram som den stora stjärnan i programmet och hon har under flera lördagskvällar fått höga poäng av juryn. I det senaste programmet fick hennes och danspartnern Tobias Karlssons eldiga paso doble till "Gimme! Gimme! Gimme!" juryn att jubla och dela ut full pott, 30 poäng.


"Många bitar"


I en intervju med Aftonbladet förra veckan berättade Carola Häggkvist att hennes medverkan i programmet inte blev som hon tänkt sig.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sade hon till tidningen då. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar