Artikel från
LK LKAFPA20190514223107YFXZ SHEW33NJ0 Finlands bidrag gick inte vidare till finalen. Foto: Lehtikuva/Jack Guez
Publicerad 15 maj 2019 kl 00:11

Darude och Sebastian Rejman gick inte vidare i Eurovisionen

Det gick inget vidare för Finlands bidrag i eurovisionen. Darude och Sebastian Rejman föll ut i semifinalen. "Det är otroligt irriterande"

Den finländska dj:n Darudes och hans kompanjon Sebastian Rejmans eurovisionsresa tog slut i den första semifinalen. 

Darude och Sebastian Rejman träffade inte pressen efter semifinalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv på tisdagskvällen, men uttalar sig däremot i en ljudfil som skickades ut till journalisterna.

– Ordet börjar på f, det suger ganska hårt, säger Darude om hur han känner sig.

– Vi har jobbat länge för det här och vi gjorde det bra. Visst harmar det att det här blev resultatet. Visst smärtar det att se andra fira och förbereda sig för final. Å andra sidan är Sebu och jag inga dåliga förlorare. De som gick vidare, vilka kriterierna än var, förtjänar det och vi önskar dem lycka till.

– Ärligt talat är vi överraskade, men så här blev det, säger Sebastian Rejman.

– Det positiva är att vår dramaturgiska båge blev den att det sista uppträdandet också definitivt var vårt bästa. Sången var bäst, tajmingen bäst, bilderna bäst. Om det här inte räcker så var vi på fel plats eller så är det något vi inte förstår – eller något däremellan. Men än sen, livet fortsätter, säger Darude.


Tio vidare till final på lördag

Till final gick däremot ganska förväntat Grekland, Cypern, Tjeckien, Australien och Island vidare. I final ses också Serbien, Estland och Slovenien. Mest otippade var Vitrysslands och San Marinos finalplatser.

Nästa semifinal är på torsdag och finalen i världens största underhållningsprogram hålls på lördag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar