Artikel från
crop df387d7e6192911f0d222c7430ccb39e Tess Merkel solosatsar i Melodifestivalen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT
Publicerad 26 februari 2021 kl 04:20

Diskodrottningen från Alcazar nysatsar i Melodifestivalen

Nu står Tess Merkel på egna ben i Melodifestivalen för första gången. – Det har varit jäkligt grått ett tag nu. Det är en lyx att få färglägga människors liv på lördag, säger hon.

Tess Merkel utgjorde en tredjedel av diskogruppen Alcazar innan trion lade ner 2018. Under torsdagseftermiddagen stod diskodrottningen på årets Melodifestivalscen. Hon är en rutinerad schlagerartist, men det här blir hennes första solosatsning i tävlingen.

Bidraget "Good life" skrev Tess Merkel under den tunga coronavåren 2020.

– Låten kom till under en tuff och svår period i mitt liv. Jag gick till studion för att få ut min kreativitet och faktiskt min frustration över att allting var i stor förändring, säger hon.Lämnar Alcazar-stilen


Till en början blev det bara deppiga rader – men plötsligt kom en vändning.

– Jag kände att nu måste vi se ljuset och hoppet framåt. Då växte "Good life" till en "go to-plats" för kreativitet och glädje. Det var inte ens meningen att jag skulle göra den här låten. Jag skrev den bara.

Både Tess Merkel och hennes dansare bär färgsprakande lackkläder på scenen. Nummerkreatörerna, som hon kallar ett gäng shownördar, tog fram ledorden "färg" och "nattklubb". Och samtidigt: inget glitter eller paljetter.

– Jag ville lämna det som var jag i Alcazar, att man får en ny start på ett nytt uttryck, säger hon.

– Det känns helt fantastiskt att få göra det här på mitt eget sätt.

Lovad debuterar i Melodifestivalen.
Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

Lovad debuterar i Melodifestivalen."Jag kan börja gråta"


Debutanten Lovad tävlar med låten "Allting är precis likadant". När TT når henne har hon precis klivit av scenen efter den första repetitionen.

– Jag försöker verkligen att stanna upp och titta runt, memorera hur allt ser ut. Det är så lätt att gå därifrån och sedan minns man ingenting. Jag vill inte glömma bort hur det här känns, säger hon.

Bidraget handlar om att vara i en relation som man bör men inte vågar lämna. En dansare på scenen gestaltar Lovads "onda tankar och jobbiga minnen". Låttexten är självupplevd.

– Det är lättare att få en känsla för det man säger om man vet vad man pratar om. Samtidigt blir det lättare att det brister. Det har jag sagt från början: "jag vet inte, jag kanske börjar gråta i slutet". Men så får det vara.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar