Artikel från
c752a947741dbcb8f556d6ef5cfebd30 Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Publicerad 11 januari 2020 kl 08:15

Dolly Parton förbereder postum musik

Countrysångerskan Dolly Parton avslöjar i podcasten "Dolly Parton's America" att hon har förberett ett flertal låtar som ska kunna släppas efter hennes död.

Enligt Parton har hon hundratals eller till och med tusentals kompositioner som aldrig har spelats in, men som hon skulle vilja att framtidens producenter och musiker gör något av, skriver Rolling Stone.

Hon har spelat in ett flertal av dem på egen hand, med bara en melodi, text och sin egen röst. Inspelningarna överlåter hon till sina efterlevande att använda till att göra ny musik, med eller utan hennes egen röst.

– Jag är en människa som tror på förberedelser. Jag vill aldrig lämna över mitt arv i samma tillstånd som Prince eller Aretha Franklin eller någon som inte planerar i förväg, säger hon.

Dolly Parton klargör i podcasten att hon även har förberett så att hennes arvingar ska slippa hamna i rättsliga processer om rätten till hennes kvarlåtandeskap.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar