Artikel från
crop edac93ffe2d30c7e89b3c374811e6799 Tusse avslutar deltävlingen med bidraget "Voices". Foto: Jan Danielsson/SVT/TT
Publicerad 18 februari 2021 kl 04:20

Melodifestivalens tredje deltävling har storslagna refränger

Storslagen refräng med favorit-Tusse, bullrig schlagerfest med Charlotte Perrelli, en samlagsballad och många viktiga budskap. Så här låter lördagens deltävling i Melodifestivalen.

Deltävling 3:
1. Charlotte Perrelli: "Still young"
Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson
2. Emil Assergård: "Om allting skiter sig"
Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov
3. Klara Hammarström: "Beats of broken hearts"
David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk
4. Mustasch: "Contagious"
Ralf Gyllenhammar, David Johannesson
5. Elisa: "Den du är"
Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström
6. Alvaro Estrella: "Baila baila"
Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt
7. Tusse Chiza: "Voices"
Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Charlotte Perrelli sjunger melodi nummer ett, Foto: Jan Danielsson/SVT/TT

Charlotte Perrelli sjunger melodi nummer ett, "Still young".Genom åren har Charlotte Perrelli uträttat mer än vad de flesta kan drömma om i tävlingens sammanhang. Och om man får tro budskapet i hennes bidrag "Still young" har La Perrelli fortfarande mycket kvar att ge. Bidrag nummer ett är en bombastisk och bullrig discokula med sjumilarefräng och anor från Skaraslättens gamla schlagerfabrik.

Emil Assergård från Undrom i Boteå socken fick en jättehit med partylåten "All in" för några år sedan. Melodifestivaldebuten sker i samma anda. "Om allting skiter sig" är en Tiktok-vänlig klubblåt med visslande Avicii-country. Viktiga och upplyftande budskap är numera inskrivet som klausul i tävlingens stadgar, och Assergårds handlar om att alla problem går att lösa bara man kämpar hårt.


Taylor Swift-pop


Den tidigare tävlingsryttaren Klara Hammarström deltar för andra gången i Melodifestivalen med "Beats of broken hearts". En ballad byggd av Taylor Swift-pop och trummorna från Phil Collins "In the air tonight". Om det räcker för att få det så kallade hästfolket att trycka hovarna mot röstknappen återstår att se.

"Contagious" blir rond två i schlagermetal-från-västkusten-kampen efter Lillasysters öppningssmocka för ett par veckor sedan. Mustasch-Ralf råmar över ett traditionellt hårdrockskomp som mynnar ut i en Foo Fighters-refräng nästan lika smittsam som han själv påstår i texten. Är det här första gången vi hör trummor med dubbeltramp i Melodifestivalen?

I "Den du är" bjuder dansbandsdrottningen Elisa Lindström på en tryckare med vind-i-håret-sång, stora trummor och en text om att ha det riktigt, riktigt mysigt med någon som man tycker mycket om. Är 2021 samlagsballadens år? Kanske.


Slickt som en drönaråkning


Förra året var Alvaro Estrella sidekick till Méndez – nu tävlar han med egna bidraget "Baila baila". Här blir det soldränkt reggaeton där Estrella bjuder upp en mamacita till dans i solnedgången. Slickt som en drönaråkning i motljus över en karibisk strand. Är det här latinopopens år? Kanske.

18-årige "Idol"-vinnaren Tusse Chiza får uppdraget att avsluta deltävlingen. Det börjar lite suggestivt, men låten växer och tar över mer och mer av hjärnans minnescentrum med varje refräng innan Tusse blåser hatten av oss i en grandios tonartshöjning. Han har nämnts som en av hela tävlingens topp tre-favoriter i år och "Voices" lär knappast försämra oddsen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar