Artikel från
crop 2c172b30cd668758cacf3897cec218fb Siw Malmkvist är klar för "Så mycket bättre". Foto: Naina Helén Jåma/TT
Publicerad 29 april 2021 kl 05:30

Peter Jöback och Siw Malmkvist med i "Så mycket bättre" i år

Peter Jöback, Maxida Märak, Siw Malmkvist och Casper Janebrink medverkar i TV4:s underhållningsprogram "Så mycket bättre".

– Det känns lite nervöst, eftersom jag inte känner till de andra artisterna som ska vara med och framför allt inte deras musik. Så jag vet inte hur det ska gå. Men jag lär mig texter snabbt och de sitter som en smäck – men lika fort försvinner de, säger Siw Malmkvist i sändningen.

Hon berättar för Tilde de Paula Eby att hon är öppen för att ta råd från gamla deltagare.

– Man måste fråga de andra som har varit med hur ska man bete sig när de tolkar ens låt. Man får ha koll på fejset, säger hon.

Casper Janebrink från Arvingarna kommer att ta tillbaka dansbandsmusiken till programmet, lovar han.

– Det är dags nu, det var ju längesedan Christer Sjögren och Kikki Danielsson var med, säger han i TV4.

Tidigare under onsdagen avslöjades Peter Jöback och Maxida Märak som de första artisterna klara för "Så mycket bättre".

Sommaren med närmar sig med stormsteg – och med den inspelning av "Så mycket bättre" i Burgsvik på Gotland. De två första deltagarna att presenteras som klara för programmet, som sänds i TV4 i höst, är Peter Jöback och Maxida Märak.

– Det känns otroligt kul, det är det bästa musikprogrammet vi har i Sverige, säger Maxida Märak i "Nyhetsmorgon".

De medverkar i "Så mycket bättre" 2021 (Faktaruta) 

Börjat botanisera

Hon har redan börjat botanisera i de övriga, ännu hemliga, artisternas låtkataloger – och hittat ett par givna låtar som hon vill framföra i programmet.

– När man som artist kan sitt yrke utan och innan är det så kul att bli utmanad, i vuxen ålder, på det här sättet, säger Maxida Märak.

Peter Jöback skulle egentligen ha varit med i ett pilotavsnitt inför den allra första säsongen, men det blev aldrig av. Sedan dess är det första gången han får frågan igen.

– För mig passar det jättebra att det blev nu, det tajmar perfekt med var jag är i livet. Jag fyller 50 år i år och har varit i branschen i 40 år. Sedan ska det bli kul bara att få umgås med kollegor och dela historier och musik, säger han till TT.


Blir nervös


Ju mer inspelningen närmar sig, desto mer nervös blir han dock för att ge sig in i de andra artisternas verk.

– Man har en så himla stor respekt för varandras musik och vad man vill berätta. Och så ska det bli väldigt kul att se vad de andra gör med mina låtar och vad de får för inspiration av dem.

Själv är Jöback ett fan av "Så mycket bättre" sedan tidigare.

– Det är världens bästa band där, det är en fin miljö och en fin gemenskap. Det är kul att se olika åldrar, generationer, bakgrunder och musikstilar mötas, säger han.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar