Artikel från
0f2110cda500db07ae129fb4d1d310cd Brad Pitt och Quentin Tarantino vid filmfestivalen i Cannes i maj. Foto: Vianney Le Caer/AP/TT
Publicerad 5 juli 2019 kl 07:56

Tarantino kan ha gjort sin sista film

Regissören Quentin Tarantino har tidigare sagt att han vill regissera tio filmer. Men kanske att "Once upon a time in Hollywood" – hans nionde – blir hans sista, säger han i en intervju med GQ.

Tarantino är en av Hollywoods giganter när det kommer till regissörer, efter filmer som "Pulp fiction" och "Kill Bill".

Regissören har haft siktet inställt på att göra tio filmer under karriären, där hans senaste "Once upon a time in Hollywood", som har premiär i mitten av augusti i Sverige, i så fall är hans näst sista.

– Jag tror att när det kommer till spelfilmer, så har jag nått vägs ände. Jag ser mig själv skriva filmböcker och kommer att börja skriva teater, så jag kommer fortfarande att vara kreativ. Jag tror bara att jag har gett filmerna allt jag har att ge, säger han till tidskriften GQ.

Den senaste filmen skildrar, som namnet antyder, Hollywood. Och Tarantino utesluter inte att en film som handlar om filmskapande skulle kunna vara hans sista, om han inte gör den "Star trek"-film det spekuleras öppet om.

– Om den verkligen blir väl emottagen, så kanske jag inte gör en tia. Kanske slutar jag här och nu! Kanske slutar jag när jag har ett försprång, vi får se, säger han.

En av "Once upon a time in Hollywoods" huvudroller spelas av Brad Pitt. Han tror inte att Tarantino bluffar.

– Jag tror att han är dödsallvarlig. Och jag brukar liksom öppet beklaga det inför honom. Men han har räknat ut när han känner att regissörer börjar tappa stinget. Men han har andra planer och vi behöver inte säga farväl till honom än på länge, säger han till tidskriften.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar