Artikel från
072412bff0175fa061f6c7e5f5c296b0 Magnus Uggla, Petter, Petra Marklund, Orup, Miss Li och Jill Jonsson är några av artisterna som medverkar i den tionde säsongen av Sveriges TV4:s "Så mycket bättre". Foto: Karl Melander/TT
Publicerad 9 juni 2019 kl 21:00

Timbuktu, Orup och September i "Så mycket bättre"

Inspelningen av "Så mycket bättre" pågår för fullt på Gotland i Sverige. Programmet har premiär på Sveriges TV4 i höst.

Jason "Timbuktu" Diakité var med redan i den andra säsongen av Sveriges TV4:s "Så mycket bättre" år 2011 och hans tolkning av Mikael Wiehes "Flickan och kråkan" blev en stor succé. 


"Jättefina människor"

Då den tionde säsongen av "Så mycket bättre" har ett lite annorlunda upplägg kommer hela 14 artister medverka. 

– Det är jättefina människor. Jag vet inte exakt vilka de andra gästerna är, det ska också bli spännande. Jag vet vilka jag har gjort tolkningar av, säger han.

Vilka artister Timbuktu tolkat, och vilka låtar det blir, får rapparen inte avslöja.

Jason "Timbuktu" Diakit anländer till Burgsvik på Gotland för medverkan i "Så mycket bättre". Foto: Karl Melander/TTThomas "Orup" Eriksson anlände också till Gotland på lördagen. Även han känner sig väl hemmastad i området där inspelningen äger rum.

– Vi har ju haft ett lantställe bara några kilometer från huset i Burgsvik i 15 år, men vi sålde det för två år sedan. Så jag är otroligt van att åka hit. Vi var faktiskt på Grå gåsen för ett år sedan med Ges och lirade där, säger Orup.


"Ganska nervös"

När det gäller medverkande i själva programmet är Orup helt koncentrerad på musiken. Det faktum att artisterna bara har en begränsad tid att repa in sina tolkningar gör honom lite nervös.

– Det räcker inte med att skriva eller ändra den, man måste få in den i ryggmärgen. Man måste koncentrera sig oerhört mycket vilket gör att jag är ganska nervös inför framträdandet. Fast det är också kul och spännande.


Petra Marklund är mest taggad på musiken i årets "Så mycket bättre", men uppskattar också gemenskapen: "Det här är ju vår klassresa", säger hon. Foto: Karl Melander/TT


"Vår klassresa"

Även Petra "September" Marklund har full fokus på musiken.

– Det som är så fantastiskt med det här programmet är att det är ett så grymt musikprogram, där musiken får ta så mycket plats och där musiken får tala, säger Petra Marklund och fortsätter:

– Det är någonting just med tolkningar och hur musik påverkar. Det har påverkat mig jättemycket de här tolkningarna, på ett personligt plan. Så för mig så är det musiken jag är här för. Men sedan så ska det bli skitkul att ses och prata och hänga. Det här är ju vår klassresa kan man säga!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar