Artikel från
crop LK LKAFPB20210113004534SVLP SVDI19TJ0 Presidentinstallation av demokraten Joe Biden äger rum den 20 januari vid kongressbyggnaden Capitolium. Foto: Stefani Reynolds/AFP/Lehtikuva
Publicerad 14 januari 2021 kl 04:40

Airbnb stoppar bokningar runt installationen

Bostadsuthyrningssajten Airbnb säger upp samtliga bokningar i USA:s huvudstad Washington DC under och tiden närmast presidentinstallationen av demokraten Joe Biden.

Presidentinstallationen äger rum den 20 januari.

"Vi tillkännager härmed att Airbnb kommer att avboka reservationer som gjorts i staden Washington DC under installationsveckan", meddelar företaget i ett uttalande och tillägger att några nya bokningar under den aktuella perioden kommer inte att tas emot.

Flera av de hårdföra anhängarna till den avgående presidenten Donald Trump som ingick i den mobb som i förra veckan attackerade Capitolium hyrde bostäder genom sajten.

Airbnbs besked ska ses mot bakgrund av rädsla för att nya protester från dem som anser att Biden "stulit" segern i presidentvalet ska dra i gång i samband med installationen.


Även borgmästaren i Washington DC, Muriel Bowser, uppmanar folk att inte resa till huvudstaden.

– Vi ber amerikaner att inte komma till Washington DC för att övervara den 59:e presidentinstallationen den 20 januari. Delta i stället virtuellt, uppmanar hon.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar