Artikel från
crop LK LKFTVX20201221152425CITF SVEK53NJ0 Traficom har förlängt reserestriktionerna för anländande passagerarflyg från Storbritannien, Irland och Sydafrika till och med den 25 januari. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva/Arkiv
Publicerad 15 januari 2021 kl 21:45

Traficom vill inte se några flyg från Storbritannien, Irland eller Sydafrika

Institutet för hälsa och välfärd ser ingen orsak att luckra upp bestämmelserna.

Transport- och kommunikationsverket Traficom har förlängt reserestriktionerna för anländande passagerarflyg från Storbritannien, Irland och Sydafrika till och med den 25 januari.

Beslutet bygger på en rekommendation från Institutet för hälsa och välfärd och gäller inte överflygningar, tekniska mellanlandningar, fraktflyg, sjuktransporter eller så kallade statsflyg som berör toppolitiker.

Orsaken till de förlängda restriktionerna är risken för att de nya varianterna av coronaviruset sprids till Finland i stor skala. De nya varianterna av coronaviruset sprids snabbare och kan därmed förvärra smittläget också i Finland.


Enligt Institutet för hälsa och välfärd har det inte skett nämnvärda förbättringar i situationen i Storbritannien, Irland och Sydafrika sedan restriktionerna infördes. Flera fall av de nya varianterna har påträffats också i Finland.

Statsrådet fattar beslut om eventuella nya reserestriktioner nästa fredag den 22 januari.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar